29-09-2020     10:00 - 12:00 uur

Speciaal concert

Lezing Klaviermuziek uit de Barok door Ronald de Jong

In het kader van Festival Klassiek Zoetermeer 2020 organiseert Floravontuur Zoetermeer een lezing van Ronald de Jong met als titel "Klaviermuziek uit de Barok", op dinsdagochtend 29 september 2020 van 10:00 tot 12:00 uur in de Oude Kerk te Zoetermeer.

Bij deze lezing zal Ronald klankvoorbeelden laten horen op beide kerkorgels en het klavecimbel.
Halverwege zal er een korte pauze zijn.

De bekende en veelzijdige Zoetermeerder Ronald de Jong studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht, waar hij met hoge cijfers zijn diploma's ontving.
Hij is actief als cantor-organist van de Oude Kerk, koordirigent, concertorganist, componist, beeldend kunstenaar en docent (privéles en lespraktijk aan het Centrum voor Kunst & Cultuur) voor verschillende disciplines: orgel, klavecimbel, piano en conservatorium-voorbereiding.

Ronald is bovendien een boeiende verteller, die met veel plezier zijn kennis van de wereld van de klassieke muziek met u wil delen.

Gratis toegang, na reservering op onze website.

Bij onze activiteiten in de kerkzaal sluiten wij aan op de bijzondere maatregelen en voorwaarden die door de overheid zijn aangegeven:

- Vooraf reserveren voor het bezoeken van een activiteit in de kerkzaal is verplicht.

- Houdt u alstublieft minimaal 1,5 meter afstand van anderen, binnen en buiten de kerkzaal.
   Houdt 3 stoelen vrij tussen bezoekers die geen huisgenoten zijn.
   De entree en de kerkzaal zijn aangepast en voorzien van de benodige beschermingsmaterialen.