16-06-2021

Zomerse Carillonconcerten

in juli en augustus


Ja u leest het goed, dat nodigt uit om eens langs te komen en te genieten van zomerse carillonklanken. In de maanden juli en augustus, zijn er twee beiaardiers bereid gevonden om elke woensdag een bespeling te verzorgen. Deze bespelingen vinden plaats op de mooie beiaard van de Oude Kerk in Zoetermeer. Mooi ook omdat er in geen tijden een Lunchpauzeconcert kon plaats vinden binnen in de kerk. Deze waren elke woensdag van 12.45 tot 13.15 uur. Om alvast iedereen erop attent te maken hebben de beiaardiers Arend van der Toorn en Johan van Oeveren het idee opgevat om het op deze manier wat te stimuleren wanneer de Lunchpauzeconcerten in september kunnen starten. 

Arend van der Toorn is naast organist en cantor ook beiaardier en dat laatste in België, om precies te zijn in Steenokkerzeel. Hij speelt daar op de historische "Pieter VandenGheyn" beiaard, een instrument met 49 klokken. Arend heeft zijn opleiding tot beiaardier genoten op de "Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn" in Mechelen. De laatste tijd is hij ook regelmatig te horen in Zoetermeer, dit vanwege zijn verhuizing naar Zoetermeer. 

Johan van Oeveren is dirigent, organist/pianist schoolmusicus en sinds kort beiaardier. Hij genoot zijn opleiding in Utrecht en Den Haag aan de conservatoria aldaar. Zijn beiaard opleiding deed hij in Amersfoort aan de beiaardschool. Gijsbert Kok, de stadsbeiaardier van Den Haag, was onder andere zijn leraar.
 
Beiden zijn dan ook regelmatig te horen op de beiaard van Zoetermeer. Elke woensdag in juli en augustus verzorgen zij een bespeling die zomers en luchtig zal zijn. 

Tijdens elk concert is bij de toreningang te zien wat het concertprogramma is.

Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Contact Webmaster

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven