19-06-2024     12:45 - 13:15 uur

Lunchpauzeconcert

Sophie van Dijk - harp & Els van der Weij - saxofoon


Sophie van Dijk studeerde aan het Utrechts Conservatorium en nam deel aan verschillende concoursen, zoals het Prinses Christina Concours. Zij volgde masterclasses bij onder andere Gwyneth Wentink.
Sophie geeft concerten door het hele land, zowel solo als met haar harp/fluit-duo Sophie-Louise. Zij is ook lid van het Ebony Ensemble uit Zoetermeer. Zij speelt regelmatig tijdens de Lunchpauzeconcerten in onze Oude Kerk, met grote waardering van het publiek.
 
Als jong meisje was Els van der Weij al betoverd door de prachtige glimmende saxofoon met zoveel klepjes. Het begon als hobby bij de plaatselijke fanfare, maar de hobby werd steeds serieuzer en is uiteindelijk haar werk geworden.
Op het conservatorium ging er een klankwereld voor haar open en hoorde ze wat er allemaal mogelijk was op haar instrument. Zoveel verschillende geluiden, muziekstijlen en sferen zijn er mogelijk met de saxofoon!
Na haar Bachelor- en Masterdiploma klassiek saxofoon met zeer goed gevolg behaald te hebben aan de HKU bij Johan van der Linden, met tussendoor nog een Erasmus uitwisseling naar Stockholm bij Christer Johnsson, is Els haar eigen projecten gaan doen.
Ze houdt van eigenzinnige en creatieve samenwerkingen. Met andere musici, componisten, kunstenaars of zelfs wetenschappers.
Naast haar eigen projecten is Els ook vaak als remplacant te vinden bij gerenommeerde orkesten en ensembles, zoals Orkest de Ereprijs, het NBE, RPhO en het Orkest Koninklijke Marechaussee.
 

Programma
- volgt -
 
 
Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage.
De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.
 
Hartelijk welkom!


Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Contact Webmaster

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven