06-12-2023     12:45 - 13:15 uur

Lunchpauzeconcert

Camilla van der Kooij - viool & Josje Goudswaard - vleugel


Muziek die je raakt, dat is waar Camilla en Josje altijd naar op zoek zijn. Dit viool-pianoduo houdt ervan om pakkende muziek te spelen en vooral om hun luisteraars hiervan te laten meegenieten. Zo gingen zij in eerdere jaren tijdens de lockdowns niet bij de pakken neer zitten, maar richtten zij een bestelbus in als muzieksalon waarmee zij bij de mensen voor hun eigen deur concertjes kwamen brengen. In deze periode hebben zij met veel plezier ruim 130 concerten gegeven, soms voor één gezin en soms voor een hele straat, die dan op gepaste afstand op klapstoeltjes op de stoep van hun muziek genoten. Gelukkig kunt u nu weer in de zaal van de muziek van dit duo genieten!
 
Pianiste Josje Goudswaard studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en is gespecialiseerd in kamermuziek. Zij speelde in verschillende ensembles en schreef onder het internationale pseudoniem Donna Verdell een groot aantal werken voor piano solo maar ook voor harp en voor verschillende kamermuziekbezettingen. Haar muziek wordt uitgegeven bij muziekuitgeverij uitgeverij Broekmans & van Poppel. 
 
Violiste Camilla van der Kooij volgde haar opleiding aan de Conservatoria van Den Haag en Rotterdam en won prijzen op verschillende concoursen. Zij schrijft strijkersarrangementen en speelt viool op CD's van bekende Nederlandse artiesten en tijdens hun internationale tournees, vaak met het Red Limo String Quartet, dat onlangs hun nieuwe CD uitbracht. 
 

Programma

Tales in Music

Het programma van Tales in Music bevat de onlangs herontdekte viool-pianosonate in D van Zdenek Fibich, een tijdgenoot van Smetana en Dvorak. De bladmuziek van deze zangerige, verhalende en sprookjesachtige sonate (Fibich groeide op in een huisje in het bos) is na bemiddeling van het Tsjechische consulaat door het British Museum aan Camilla en Josje beschikbaar gesteld.
 
Robert Schumann (1810-1856):
Träumerei
 
Zdenek Fibich (1850-1900):
Sonata D major:
- Adagio - Allegro
- Largo maestoso
- Vivace grazioso
- Adagio - Allegro non troppo


Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage.
De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.
 
Hartelijk welkom!Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Contact Webmaster

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven