19-11-2021     20:00 uur

Speciaal concert

Festival Klassiek Zoetermeer 2021

In het kader van Festival Klassiek Zoetermeer 2021 zullen twee ensembles een sfeervol avondconcert geven in de Oude Kerk Zoetermeer.
Hierbij zal de kerkzaal op een bijzondere manier worden verlicht, en zal er ook koffie en thee voor u beschikbaar zijn.

Violiste Camilla van der Kooij & pianiste Josje Goudswaard

De stem van de viool is door de eeuwen heen door vele componisten gebruikt om hun muziek te "zingen": bijvoorbeeld tijdens de kerkelijke mis (Erbarme Dich – J.S. Bach), in een vrolijk stukje kamermuziek (Allegro KV 305 – W.A. Mozart), een dromerig verhaal (Clair de Lune – C. Debussy) of tijdens een opzwepende zigeunerdans (Czardas – V. Monti).
Violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard nemen u mee in een muzikale reis door de tijd met een afwisselend programma waarin de viool en de piano elkaar prachtig aanvullen.

Werken van J.S. Bach, Mozart, Einaudi, Debussy en Beethoven.

Trio Bardac:
Raymond Honing (fluit)
Manuel Visser (altviool)
Annemieke IJzerman (harp)

De beroemde sonate voor fluit, altviool en harp uit 1916 droeg Claude Debussy op aan zijn vrouw Emma Bardac als dank voor de goede zorgen tijdens zijn ziekte in de laatste jaren van zijn leven.
Het Trio Bardac, vernoemd naar deze goede verzorgster, heeft als basis het Franse repertoire dat tijdens het "fin de siècle" werd gecomponeerd en zoekt naar avontuurlijke verbindingen met muziek uit andere tijden en stijlperiodes.

Gabriel Fauré (1845-1924):
Dolly Suite

Claude Debussy (1862-1918):
Childrens' Corner

Gabriel Fauré (1845-1924):
Impromptu

Toegang gratis!

- Voor uw bezoek is een Coronatoegangsbewijs plus geldig identiteitsbewijs verplicht.
   Voor meer informatie zie dit Nieuwsbericht.

- Reserveren voor een concert is niet meer nodig. Plaatsen zijn beschikbaar totdat de
  maximale zaalcapaciteit is bereikt.

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op donderdag 4 november, maar zal nu op vrijdag 19 november plaatsvinden.