04-08-2021     12:45 - 13:15 uur

Carillonconcert

Johan van Oeveren / Arend van der Toorn


Elke woensdag in de maanden juli en augustus van 2021 spelen de beiaardiers Arend van der Toorn en Johan van Oeveren een zomers en luchtig programma op de mooie beiaard van de Oude Kerk in Zoetermeer. Mooi ook omdat er lange tijd geen Lunchpauzeconcert kon plaats vinden binnen in de kerk. Deze concerten waren elke woensdag van 12.45 tot 13.15 uur. Om alvast iedereen erop attent te maken, hebben de beiaardiers het idee opgevat om het op deze manier wat te stimuleren wanneer de lunchconcerten in september kunnen starten. 
Tijdens elk concert is bij de toreningang te zien wat het concertprogramma is.
 
Arend van der Toorn is naast organist en cantor ook beiaardier en dat laatste in België, om precies te zijn in Steenokkerzeel. Hij speelt daar op de historische "Pieter VandenGheyn" beiaard. Een instrument met 49 klokken. Arend heeft zijn opleiding tot beiaardier genoten op de "Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn" in Mechelen. De laatste tijd is hij ook regelmatig te horen in Zoetermeer, dit vanwege zijn verhuizing naar Zoetermeer. 
 
Johan van Oeveren is dirigent, organist/pianist, schoolmusicus en sinds kort beiaardier. Hij genoot zijn opleiding in Utrecht en Den Haag aan de conservatoria aldaar. Zijn beiaard opleiding deed hij in Amersfoort aan de beiaardschool. Gijsbert Kok, de stadsbeiaardier van Den Haag, was onder andere zijn leraar. 


Stichting Oude Kerk Zoetermeer

Privacyverklaring

Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven