16-09-2020     12:45 - 13:30 uur

Festival Klassiek Zoetermeer: Pianoduo Beth & Flo (vleugel)

Twee pianistes die aan een concert hun eigen wervelende draai geven. Virtuoos, muzikaal en flink eigenwijs, dát zijn Beth & Flo!

Beth & Flo, ofwel Elsbet Remijn & Claudette Verhulst, leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds zij daar hun Masterdiploma behaalden, speelden zij onder meer in Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven en tijdens het UitFestival in Den Haag. Ook gaven Beth & Flo concerten in New York, in het Verenigd Koninkrijk en op Sicilië, waar zij onderscheiden werden als "Most Distinguished Musicians".

Met regisseur Elisabeth Boor maakten Beth & Flo verschillende concertvoorstellingen waarin klassieke muziek, fysiek theater en humor samenkomen, bijvoorbeeld in 2015 tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam.

In 2016 brachten Beth & Flo hun eerste opnames uit op hun "Vleugeltje Klassiek": de enige echte Beth & Flo USB-stick! Nieuwe opnames kwamen uit in het najaar van 2018.

Met de bijzondere combinatie van klassieke muziek, humor en theater, staan Beth & Flo in oktober 2020 in de Halve Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Dit extra lange concert maakt onderdeel uit van het Festival Klassiek Zoetermeer, georganiseerd door Floravontuur Promotie Zoetermeer en CKC & Partners.
Gedurende dit festival vinden in de stad verschillende activiteiten plaats met klassieke muziek.
Zie ook de website van het festival:
www.klassiekzoetermeer.nl

Sergej Rachmaninov (1873-1943):
Six Morceaux Op.11: Valse

Maurice Ravel (1875-1937):
- La Valse
- La Belle au Bois dormant

Sergej Rachmaninov:
- Six Morceaux Op.11: Romance
- Six Morceaux Op.11: Slava

Bedřich Smetana (1824-1884):
De Moldau

Dit concert is (na reservering) gratis toegankelijk, bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage.
De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:15 uur.

Vooraf reserveren voor het bezoeken van een concert is verplicht.

- Houdt u alstublieft minimaal 1,5 meter afstand van anderen, binnen en buiten de kerkzaal.
   Houdt 3 stoelen vrij tussen bezoekers die geen huisgenoten zijn.
   De entree en de kerkzaal zijn aangepast en voorzien van de benodige beschermingsmaterialen.