01-08-2020     12:00 - 13:00 uur

Carillonconcert

Cultuurzomer Zoetermeer


In het kader van de Cultuurzomer Zoetermeer, is er op zaterdag 1 augustus een extra concert op de beiaard door Johan van Oeveren.
 

Programma

Thema: Pop en Volksliedjes/dansen
- Maria Luisa - arr. M.J. Disler
- The Blue Bellss of Scotland - arr. Leen ’t Hart
- Shall we gather at the river - arr. Gijsbert Kok
- Love me tender Presley - arr. Johan van Oeveren
- Drie dansen voor beiaard - Gerard Hengeveld
- Spaanse dans
- Hollandse dans
- Irish Jig
- Italiaanse Siciliano


Uitvoerende

Johan van Oeveren (1949) studeerde orgel in Utrecht bij Nico van den Hooven. Later improvisatie bij Piet van Egmond, interpretatie bij Jaap Nieuwenhuijse en koordirectie bij Louis Coenen en Jan Eelkema. Hij studeerde schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ger Storms. Hij behaalde het diploma docent Koorvorming bij Frans Schouten. Johan is dirigent/organist/docent Koorvorming en geeft zangles. Diverse composities staan ook op zijn naam. Hij voerde verschillende grote werken uit in authentieke bezetting waaronder: Messiah, Weihnachts Oratorium, Johannes Passion en Requiem van Mozart. Verder is hij dirigent van verschillende koren. Ook is hij muziekadviseur van de afdeling Holland voor de K.N.Z.V. De laatste jaren heeft hij in Amersfoort op de Beiaardschool gestudeerd bij onder andere Gijsbert Kok.


Omdat dit concert buiten kan worden beluisterd, bijvoorbeeld in het nabijgelegen Wilhelminapark, is reserveren vooraf niet nodig.


Stichting Oude Kerk Zoetermeer
Volg ons ook op Facebook:
Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan in op onze Nieuwsbrief.

Inschrijven