15-07-2020     12:45 - 13:30 uur

Dante Jongerius (blokfluit), Zohra Jongerius (viool) en Ronald de Jong (orgel en klavecimbel)

Dit concert duurt van 12:45 tot 13:30 uur

Dit extra lange Lunchpauzeconcert wordt verzorgd door twee bijzonder getalenteerde jonge musici uit Zoetermeer, samen met de bekende organist/klavicinist Ronald de Jong.

Dante Jongerius (2001) begon op vijfjarige leeftijd met blokfluit spelen. Toen hij veertien jaar was begon hij op de School voor Jong Talent in Den Haag, waar hij ook traverso leerde spelen.
Hij studeert inmiddels aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Dante won in 2015 een eerste prijs op het HZK-CKC Muziekconcours en in 2018 een tweede prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours, West 1.

Zohra Jongerius (2005) wilde als kleuter al violiste worden, en zij studeert momenteel aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Zohra ontving de derde prijs op het Nederlands Vioolconcours en won op het Peter de Grote-Festival de HJSO Solistenprijs.

Georg Philipp Telemann (1681-1767):
Fantasia No.3 voor blokfluit in d-klein (TWV 40:2-13):
Largo - Vivace - Allegro

Arcangelo Corelli (1653-1713):
Sonate No.3 voor viool en klavecimbel in C-groot (Op.5 No.3):
Adagio - Allegro - Adagio - Allegro - Gigue

Georg Friedrich Händel (1685-1759):
Sonate voor traverso en klavecimbel in G-groot (HWV 363b):
Adagio - Allegro - Adagio - Bourrée - Menuetto

Johann Sebastian Bach (1685-1750):
Uit: Partita No.2 voor viool in d-klein (BWV 1004):
Sarabande

Antonio Vivaldi (1678-1741):
Triosonate voor viool, blokfluit en klavecimbel in d-klein "La Folia" (RV 63)

De kerkzaal is open vanaf 12:15 uur.
Collecte bij de uitgang.

- Vooraf reserveren voor het bezoeken van een concert is gewenst.

- Houdt u alstublieft minimaal 1,5 meter afstand van anderen, binnen en buiten de kerkzaal
   (dit geldt niet voor huisgenoten onderling).
    De entree en de kerkzaal zijn aangepast en voorzien van de benodige beschermingsmaatregelen.