04-07-2020     12:00 - 13:00 uur

Carillonconcert

Franse muziek

In juli gaat beiaardier Gijsbert Kok op tournee langs een aantal Franse beiaarden.
Daarom staat het programma nu in het teken van Franse muziek:

- Chansons van Edith Piaf, Charles Trenet en Yves Montand

- “De zwaan” uit “Carnaval der dieren” van Saint-Saëns

- Balletmuziek uit “Faust” van Charles Gounod

- Volksliedjes: Au clair de la lune, Sur le pont d’Avignon, Auprès de ma blonde

- Clavecimbelmuziek van Francois Couperin

Uitvoerende

Gijsbert Kok studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag, Tilburg en Rotterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.
Hij is stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen en vaste bespeler van de carillons van Voorschoten en Zoetermeer.
Daarnaast is hij organist van de Abdijkerk in Den Haag-Loosduinen en de American Protestant Church in Den Haag.
Hij is docent muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en heeft een concertpraktijk als beiaardier, organist en begeleider.

Omdat dit concert buiten kan worden beluisterd, bijvoorbeeld in het nabijgelegen Wilhelminapark, is reserveren vooraf niet nodig.